30 jan. 2011

Barnakuten nästa................

Idag har vi spenderat halva vår söndag på barnakuten =( då Linus glatt kom och berättade för mig att han druckit upp hostmedicinen och hur gott det var (lakritssmak)........Hjälp vad i sjutton hann jag tänka innan jag for upp för trapporna upp till övervåningen, in i köket........och mycket riktigt där stod hans flaska med hostmedicin TOM........aaahh fy F**n vad rädd jag blev, läste fort som fasen igenom infon på flaskan, ringde 112 och blev kopplad till Giftcentralen. Där fick jag berätta hur mycket Linus fått i sig av hostmedicinen ( 100 ml ) inget spill m m. Där råddes vi att åka till närmsta apotek eller jouröppna VC för att Linus skulle få i sig kol....var fasen har de jouröppet-vilket apotekt är öppet jaa U name it! Vi åkte raka vägen till Akuten kan jag tala om!

Väl där tas vi omhand av en jättesnäll manlig sköterska som efter samspråk med läkare kommer in med KOL som Linus ska dricka. Jippiiii.....NOT! Fasen vad vi fick styra och ställa med Linus för att han skulle dricka detta äkliga KOL och saft. Stackarn, han var helt utom sig, han bad oss att sluta och åka hem. Lilla gubben, han var ändå så duktig. Han drack till slut upp ALL kol,bläääääääääää. Jag t om smakade på det och jag förstår honom. Men han lärde sig en läxa och vi oxå ( ha aldrig mediciner framme ) anledningen till att flaska stod framme var ju att Linus varit sjuk och haft en jobbig hosta. Ville ha flaskan nära till hands....men det ska jag aldrig mer ha utan ställa den högt och där Linus inte vet att den står.

Vi satt i närmre 4 timmar och vänta på att få åka hem. Fasen vad trött jag blir på svensk sjukvård alltså. Dessa väntetider!


Nu är vi iallafall hemma och Linus är som vanligt förutom att han bajsar svart ;).


Och vi som skulle ta det lugnt idag, åka pulka och fixa lite hemma. Jajaja huvudsaken är att det gick väl med Linus.

2 kommentarer:

  1. Oj... det lät inget vidare, men jag minns ju hur god sån där hostmedicin var. Quilla simplex hette min favorit när jag var liten. Mina killar fyller 10 år nästa söndag och som tur är förstått vad man får och inte får göra. Man kan slappna av lite mer nu än när de var små.

    SvaraRadera
  2. Jaa de små är snabba av sig. Vet att Linus älskar den hostmedicinen,lakritssmak.
    Han har lärt sig en läxa och att dricka svart saft som vi kallade det vill han inte igen.

    SvaraRadera